Stop voedselverspilling, maak soep!

door admin

Jaarlijks wordt er heel veel voedsel weg gegooid. Vooral groenten moeten het ontgelden. Heel erg zonde natuurlijk zowel voor het milieu als voor je portemonnee.

Mijn tip: maak er soep van!

Want van komkommer tot ijsbergsla (ja, echt!) en van tomaat tot pastinaak je kan er soep van maken. Zelfs avocado’s kunnen in de soep en maken je soep voller en romiger. En al die groenten zijn nog super gezond ook!

Soep doet het ook altijd goed bij kinderen. De groenten zijn immers verstopt en met een leuke naam voor je soep kom je zelfs bij de hardnekkigste groente weigeraar er nog mee weg. Doop Broccolisoep om tot Drakensoep of Heksensoep en zet ze een stoere ridderhelm of heksenhoed op en het wordt een feestje aan tafel. 

Je raad het al, ik ben dol op soep. Ik eet het graag als lunch met een paar lekkere crackers erbij.
Nu hoor ik je denken: ,,Leuk idee, maar op het werk kan ik niets opwarmen.” Daar heb ik nog een handigheidje voor. Op de tweede foto zie je een voedselcontainer staan van U-konserve (je hebt ze vast ook van andere merken) deze heeft een brede opening van boven wat handig is met een lepel. Als je ’s ochtends de container voorverwarmd met kokend water en je doet vervolgens hier warme soep in dan heb je met je lunchpauze gegarandeerd warme soep. En de container is lekvrij, niet geheel onbelangrijk. Voorwaarde is wel dat je de dop niet in de vaatwasser doet anders dan gaat het rubbertje kapot waardoor hij wel gaat lekken. 

Daarnaast is soep ook prima in te vriezen. Maak een lekkere grote pan. Vries vervolgens het geen wat over is in porties in. Op dagen dat je weinig tijd hebt of gewoon trek in soep, is het zo ontdooid. Maak er eventueel een goed gevulde omelet naast en je hebt een prima maaltijd. 

Kortom: Verspil geen groeten, maak soep!

Andere recepten

1 comment

Eurnie 23 april 2021 - 14:26

Het ziet er weer heerlijk uit Veerle, vooral die chocolade-bananen cake, die ga ik zeker
maken. Succes nog verder. Groetjes Eurnie!!

Reply

Laat hier een bericht achter