Verse Tomatensoep met oregano

door admin
Categorie, , MoeilijkheidBeginner

Verse Tomatensoep met oregano
Soep is altijd een goed idee. Als lunch, als voorgerecht, als tussendoortje om vier uur, wat je maar wil. Je kan er mooi je restjes groenten in kwijt en je kan er eindeloos mee variëren. 

In deze tomatensoep heb ik ook, zoals de echte klassieker, gehaktballetjes gedaan. Maar je kan deze er ook uitlaten mocht je een vegetarische variant willen. 

Nu heb ik zoals de naam al zegt er verse tomaten in gestopt omdat ik dat nu eenmaal het aller lekkerste vind. Maar mocht je nu echt heel weinig tijd hebben of toch geen verse tomaten in huis hebben… doe dan in plaats van de verse tomaten er 2 blikken tomatenblokjes in, de soep is dan nog steeds erg lekker, zorg wel voor verse oregano om je tafelgenoten te imponeren 😉


Bereidingstijd30 minuten

Aantal personen: 4-6 personen
Dieet info: 
tarwevrij, glutenvrij, melkvrij, lactosevrij, ei-vrij
Voedingsstijl: Paleo, Keto


Wat heb je nodig

  • 800 gr. roma tomaten
  •  680 gr. gezeefde tomaten (Passata Di Pomodori)
  •  2 uien
  •  2 tenen knoflook
  •  300 gr. rundergehakt
  •  gehaktkruiden
  •  1 flinke hand verse oregano
  •  300 ml water
  •  1 el. kokosolie
  •  Peper en zout naar smaak
  •  Soeppan
  •  Knoflookpers

Zo maak je het

1

Meng de gehaktkruiden wat peper en zout door het gehakt en maak kleine balletjes. Zet de gehaktballetjes even apart.

2

Snipper de uien en pel de tenen knoflook.

3

Was de tomaten, verwijder het kroontje en het houterige deel in het midden. Snij de tomaten vervolgens in blokjes.

4

Was de oregano en haal de blaadjes van de takjes, maar hou een paar mooie takjes apart voor de garnering.

5

Verhit in een soeppan de kokosolie en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe schep even om en pers de knoflook hier overheen.

6

Voeg de gezeefde tomaten toe en roer even door. Voeg vervolgens het water toe terwijl je blijft roeren en kijkt of de soep voor jou de goede dikte heeft. Vind je de soep nog wat te dik, voeg dan wat extra water toe.

7

Breng de soep aan de kook en zet het vuur laag, voeg vervolgens de gehaktballetjes toe. Laat de soep zachtjes zo’n 10 minuten pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.

8

Haal de pan van het vuur en roer de verse oregano door de soep en breng op smaak met peper en zout.

9

Schep de soep in kommen en garneer met de takjes oregano. Eet smakelijk!

Was het lekker? Of heb je een vraag?

Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #OVERVEERLIJK.
Vind ik superleuk!

Ingrediënten

Wat heb je nodig
 800 gram roma tomaten
 680 gram gezeefde tomaten (Passata Di Pomodori)
 2 uien
 2 tenen knoflook
 300 gram rundergehakt
 gehaktkruiden
 1 flinke hand verse oregano
 300 ml. water
 1 teen kokosolie
 Peper en zout naar smaak
 Soeppan
 Knoflookpers

Aanwijzingen

1

Meng de gehaktkruiden wat peper en zout door het gehakt en maak kleine balletjes. Zet de gehaktballetjes even apart.

2

Snipper de uien en pel de tenen knoflook.

3

Was de tomaten, verwijder het kroontje en het houterige deel in het midden. Snij de tomaten vervolgens in blokjes.

4

Was de oregano en haal de blaadjes van de takjes, maar hou een paar mooie takjes apart voor de garnering.

5

Verhit in een soeppan de kokosolie en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de tomatenblokjes toe schep even om en pers de knoflook hier overheen.

6

Voeg de gezeefde tomaten toe en roer even door. Voeg vervolgens het water toe terwijl je blijft roeren en kijkt of de soep voor jou de goede dikte heeft. Vind je de soep nog wat te dik, voeg dan wat extra water toe.

7

Breng de soep aan de kook en zet het vuur laag, voeg vervolgens de gehaktballetjes toe. Laat de soep zachtjes zo’n 10 minuten pruttelen tot de gehaktballetjes gaar zijn.

8

Haal de pan van het vuur en roer de verse oregano door de soep en breng op smaak met peper en zout.

9

Schep de soep in kommen en garneer met de takjes oregano. Eet smakelijk!

Verse Tomatensoep met oregano

Laat hier een bericht achter