Citroen-Maanzaadkoekjes
Ik hou van citroen, als kind wilde ik al, als we naar de ijssalon gingen, niets anders dan 2 bolletjes citroenijs. Ik hou van de frisse zure smaak. En een klein beetje citroen kan wonderen doen in een gerecht om de smaak op te halen. Maar in deze koekjes heeft citroen de hoofdrol samen met de knapperige maanzaadjes.
Wil je deze koekjes helemaal Vegan maken, dat kan, vervang de honing dan door eenzelfde hoeveelheid ahornsiroop, neem dan wel de A-grade die is iets milder van smaak en overheerst de citroen niet.
Voor: ongeveer 10 koekjes
Dieet info: tarwevrij, glutenvrij, melkvrij, lactosevrij, ei-vrij
Voedingsstijl: Paleo, Vegan
Wat heb je nodig
- 150 gr. amandelmeel
- 30 gr. kokosmeel
- 1 stuk biologische citroen
- 50 gr. gesmolten kokosolie
- 80 gr. honing (of Ahornsiroop)
- 1 el. maanzaad
- 0,50 tl. baking soda
- zout
- Bakplaat bekleed met bakpapier
- Mengkom
- Garde
- Houten lepel
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Was de citroen en rasp vervolgens de schil en pers vervolgens de citroen uit.
Doe de gesmolten kokosolie, het citroensap, de citroenrasp en de honing in een mengkom en klop goed door elkaar.
Voeg vervolgens het amandelmeel, kokosmeel, maanzaad, baking soda en het zout toe en meng dit goed door elkaar. Blijf met veel liefde roeren tot er een beetje plakkerig ‘deeg’ ontstaat. Dit kan een paar minuten duren. De kokosmeel neemt namelijk veel van het vocht op.
Maak met een beetje vochtige handen 10 balletjes van het ‘deeg’ en druk deze een beetje plat op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de koekjes in zo’n 10 minuten gaar en een beetje bruin in het midden van de oven. Laat de koekjes helemaal afkoelen voor je ze opeet. Je kan de afgekoelde koekjes 3 dagen bewaren in een luchtdicht bakje. Enjoy!
Was het lekker? Of heb je een vraag?
Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #OVERVEERLIJK.
Vind ik superleuk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Was de citroen en rasp vervolgens de schil en pers vervolgens de citroen uit.
Doe de gesmolten kokosolie, het citroensap, de citroenrasp en de honing in een mengkom en klop goed door elkaar.
Voeg vervolgens het amandelmeel, kokosmeel, maanzaad, baking soda en het zout toe en meng dit goed door elkaar. Blijf met veel liefde roeren tot er een beetje plakkerig ‘deeg’ ontstaat. Dit kan een paar minuten duren. De kokosmeel neemt namelijk veel van het vocht op.
Maak met een beetje vochtige handen 10 balletjes van het ‘deeg’ en druk deze een beetje plat op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de koekjes in zo’n 10 minuten gaar en een beetje bruin in het midden van de oven. Laat de koekjes helemaal afkoelen voor je ze opeet. Je kan de afgekoelde koekjes 3 dagen bewaren in een luchtdicht bakje. Enjoy!