Amandel Perencake

door Veerle Roelen
CategorieMoeilijkheidBeginnerAantal1 persoon

Bereidingstijd: 10 + 45 minuten
Toen ik deze cake bedacht was het hier meteen een hit. Ik ben gek op peren en nu zijn ze volop in het seizoen. Tijd dus om je gezin of familie eens deze heerlijke cake voor te zetten. Uiteraard is ie helemaal gluten- en lactosevrij.

Ingrediënten:
 295 gram amandelmeel
 150 ml. honing / ahornsiroop
 60 ml. ghee (+ beetje extra om in te vetten)
 15 gram amandelschaafsel
 5 eieren
 3 peren
 2,50 tl. kaneel
 2 tl. bakpoeder
 2 tl. vanillepoeder
 2 el. citroensap
 zout
Keukengerei:
 Taartvorm ø 24cm
 Bakpapier
 Foodprocessor / mixer
1

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de taartvorm in en bekleed deze met bakpapier.

2

Doe het amandelmeel, bakpoeder, vanillepoeder, zout en 2 tl. kaneel in een kom of foodprocessor en roer even door.

3

Voeg vervolgens de honing, ghee, eieren en citroensap toe en mix tot een glad geheel. Doe het beslag over in de taartvorm.

4

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in blokjes. Druk de blokjes peer in het beslag. Strooi vervolgens de resterende kaneel over het beslag en verdeel het amandelschaafsel over de cake.

5

Bak de cake nu gedurende ongeveer 45 minuten in het midden van de oven goudbruin. Laat de cake voor je hem serveert minimaal een half uur afkoelen. Geniet ervan!

6

7

Ingrediënten

Ingrediënten:
 295 gram amandelmeel
 150 ml. honing / ahornsiroop
 60 ml. ghee (+ beetje extra om in te vetten)
 15 gram amandelschaafsel
 5 eieren
 3 peren
 2,50 tl. kaneel
 2 tl. bakpoeder
 2 tl. vanillepoeder
 2 el. citroensap
 zout
Keukengerei:
 Taartvorm ø 24cm
 Bakpapier
 Foodprocessor / mixer

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de taartvorm in en bekleed deze met bakpapier.

2

Doe het amandelmeel, bakpoeder, vanillepoeder, zout en 2 tl. kaneel in een kom of foodprocessor en roer even door.

3

Voeg vervolgens de honing, ghee, eieren en citroensap toe en mix tot een glad geheel. Doe het beslag over in de taartvorm.

4

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in blokjes. Druk de blokjes peer in het beslag. Strooi vervolgens de resterende kaneel over het beslag en verdeel het amandelschaafsel over de cake.

5

Bak de cake nu gedurende ongeveer 45 minuten in het midden van de oven goudbruin. Laat de cake voor je hem serveert minimaal een half uur afkoelen. Geniet ervan!

6

7

Amandel Perencake

Laat hier een bericht achter