Bereidingstijd: 10 + 45 minuten
Toen ik deze cake bedacht was het hier meteen een hit. Ik ben gek op peren en nu zijn ze volop in het seizoen. Tijd dus om je gezin of familie eens deze heerlijke cake voor te zetten. Uiteraard is ie helemaal gluten- en lactosevrij.

Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de taartvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Doe het amandelmeel, bakpoeder, vanillepoeder, zout en 2 tl. kaneel in een kom of foodprocessor en roer even door.
Voeg vervolgens de honing, ghee, eieren en citroensap toe en mix tot een glad geheel. Doe het beslag over in de taartvorm.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in blokjes. Druk de blokjes peer in het beslag. Strooi vervolgens de resterende kaneel over het beslag en verdeel het amandelschaafsel over de cake.
Bak de cake nu gedurende ongeveer 45 minuten in het midden van de oven goudbruin. Laat de cake voor je hem serveert minimaal een half uur afkoelen. Geniet ervan!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 175°C. Vet de taartvorm in en bekleed deze met bakpapier.
Doe het amandelmeel, bakpoeder, vanillepoeder, zout en 2 tl. kaneel in een kom of foodprocessor en roer even door.
Voeg vervolgens de honing, ghee, eieren en citroensap toe en mix tot een glad geheel. Doe het beslag over in de taartvorm.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in blokjes. Druk de blokjes peer in het beslag. Strooi vervolgens de resterende kaneel over het beslag en verdeel het amandelschaafsel over de cake.
Bak de cake nu gedurende ongeveer 45 minuten in het midden van de oven goudbruin. Laat de cake voor je hem serveert minimaal een half uur afkoelen. Geniet ervan!