Over Veerle

door admin

Welkom bij Overveerlijk!

Hier lees je alles over gezonde, eerlijke én heerlijke voeding. Je vind hier tips en ik deel mijn recepten met je. Ik laat je zien hoe je op een gezonde en eenvoudige manier, eerlijke en heerlijke gerechten kunt maken. Mijn naam is Veerle en mijn kook hobby is behoorlijk uit de hand gelopen. Als kind groeide ik op in de tuinderij van mijn ouders, zo kwam ik op jonge leeftijd al in aanraking met vele soorten groenten. Maar ik was niet alleen tussen de groenten te vinden, ook de keuken van mijn moeder trok op jonge leeftijd al mijn aandacht. Zo is mijn passie voor koken en voeding ontstaan. Ik ben een kook-gek en gezonde Bourgondiër. 

Eerlijk en Heerlijk?

Gezondheid en voeding hangen sterk met elkaar samen. Hippocrates zei het ruim 2300 jaar geleden al: “Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.” En deze uitspraak is tot op de dag van vandaag actueel. Want helaas zijn klachten die ontstaan door “verkeerde” voeding in de huidige tijd nog een feit. De voedingsmiddelen industrie wordt vooral gedreven door economische belangen, veel producten zijn daarom helemaal niet zo gezond als vaak wordt gedacht. Of ze zitten vol met vage toevoegingen die ronduit schadelijk zijn.

Ik heb zelf gezien hoe echt gezonde voeding kan bijdragen aan lichamelijk herstel. Ik sta voor eten en drinken zoals de natuur het ooit bedoeld heeft. Noem het oervoeding met een moderne twist. Mijn recepten bereid ik met grotendeels biologische ingrediënten. Daarnaast kook ik waar mogelijk wat het seizoen te bieden heeft en koop ik mijn ingrediënten het liefst lokaal.

Een voedingsfilosofie die erg aansluit op ‘oervoeding’ is het Paleo principe. Dit betekend voornamelijk veel groenten, fruit, noten, zaden, eieren, vis en vlees. De uitgangspunten van Paleo zijn voor mij een belangrijke inspiratiebron in mijn keuken. Daarnaast laat ik me ook inspireren door andere voedingsfilosofieën met een bewuste inslag. Ik ben als mens een gezonde Bourgondiër. Er is niks mis met af en toe iets minder gezond, balance is key

Met mijn manier van koken laat ik je zien hoe voeding ooit bedoeld was en hoe lekker dat dát is. Je zult zien dat lekker en écht gezond helemaal niet ingewikkeld is. Je tovert smaakvolle gerechten op tafel zonder kant en klare zakjes en pakjes.  Wees niet bang dat je hiervoor uren in de keuken moet staan. Ik heb snelle recepten voor door de week en wat uitgebreidere varianten voor als je meer tijd hebt. Deze recepten aangevuld met een bewuste leefstijl maken ieder dieet overbodig.

Mijn passie voor koken en gezonde voeding is niet onopgemerkt gebleven. De laatste jaren begonnen steeds meer mensen me te vragen naar mijn recepten. Met mijn tips over gezonde voeding heb ik al heel wat mensen kunnen helpen. Daarom ben ik me verder gaan ontwikkelingen op dit gebied. Ik heb de opleiding medische basiskennis succesvol afgerond en een Masterclass Oersterk bij Richard de Leth gevolgd. Momenteel volg ik studies op het gebied van orthomoleculaire (kinder-) voeding.

Ik hoop dat je zal genieten van mijn recepten. En weet dat het belangrijkste ingrediënt altijd liefde is. Heb je een vraag? Laat het me gerust weten in een reactie of via de socials.