Zoete Aardappelschotel met Kalkoen

door Veerle Roelen
CategorieMoeilijkheidBeginner

Bereidingstijd: 30 minuten
Deze heerlijke schotel staat geregeld bij ons op het menu. Hij is lekker kruidig en valt voor mij in de categorie comfortfood. Afgekoeld is hij trouwens ook erg lekker als salade. Je kan er echt alle kanten mee op en hij staat binnen 30 minuten op tafel!

Aantal1 persoon
Bereidingstijd30 minuten
1

Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt 2 eetlepels kokosolie in een pannetje. Let op dat de olie niet te heet wordt, het hoeft enkel vloeibaar te zijn.

2

Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes van ca. 2 cm. Doe ze in een kom met de gesmolten kokosolie, de tijm en een beetje knoflookpoeder en meng goed door elkaar. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat de zoete aardappel gedurende 20 minuten gaar worden. Schep tussendoor een keertje om.

3

Snijd ondertussen de uien in halve ringen, de paprika in stukjes en de kalkoenfilets in blokjes. Doe de mais in een vergiet, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Hak de peterselie fijn.

4

Smelt de rest van de kokosolie in een pan en bak hierin de uien glazig voeg vervolgens de kalkoenblokjes toe en bak deze al omscheppend gaar en een beetje bruin. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze al omscheppend zo’n 3 minuten mee.

5

Doe de rest van de knoflookpoeder en de kaneel erbij en schep even om. Voeg vervolgens de mais toe en warm even door breng de schotel op smaak met wat peper en zout. Haal de zoete aardappel uit de oven en schep deze voorzichtig door het kalkoenmengsel.

6

Verdeel de zoete aardappelschotel over de borden en garneer met de peterselie. Je kan als je dat lekker vind nog een lepel kokosyoghurt erbij serveren voor een fris smaakje bij de zoete aardappel. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt 2 eetlepels kokosolie in een pannetje. Let op dat de olie niet te heet wordt, het hoeft enkel vloeibaar te zijn.

2

Snijd de zoete aardappel in kleine blokjes van ca. 2 cm. Doe ze in een kom met de gesmolten kokosolie, de tijm en een beetje knoflookpoeder en meng goed door elkaar. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier bekleedde bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en laat de zoete aardappel gedurende 20 minuten gaar worden. Schep tussendoor een keertje om.

3

Snijd ondertussen de uien in halve ringen, de paprika in stukjes en de kalkoenfilets in blokjes. Doe de mais in een vergiet, spoel goed af onder koud stromend water en laat uitlekken. Hak de peterselie fijn.

4

Smelt de rest van de kokosolie in een pan en bak hierin de uien glazig voeg vervolgens de kalkoenblokjes toe en bak deze al omscheppend gaar en een beetje bruin. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze al omscheppend zo’n 3 minuten mee.

5

Doe de rest van de knoflookpoeder en de kaneel erbij en schep even om. Voeg vervolgens de mais toe en warm even door breng de schotel op smaak met wat peper en zout. Haal de zoete aardappel uit de oven en schep deze voorzichtig door het kalkoenmengsel.

6

Verdeel de zoete aardappelschotel over de borden en garneer met de peterselie. Je kan als je dat lekker vind nog een lepel kokosyoghurt erbij serveren voor een fris smaakje bij de zoete aardappel. Eet smakelijk!

Zoete Aardappelschotel met Kalkoen

Laat hier een bericht achter