Bereidingstijd: 25 minuten
Oranje boven, met deze koninklijke soep met appeltjes van oranje. Want in deze wortelsoep zit naast kokos ook sinaasappel! Sinaasappel in je soep, misschien niet voor de hand liggend maar het geeft deze soep een frisse verrassende smaak.

Snipper de ui en schrap/schil de wortelen en snijd deze in plakjes.
Boen de sinaasappels goed schoon. Rasp de sinaasappels en pers ze vervolgens uit. Houd het sap en de rasp apart.
Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui glazig.
Doe de wortelen erbij en bak al omscheppend een minuutje of 2 mee.
Verkruimel het kruidenblokje over de wortelen en schenk de kokosmelk erbij. Schenk vervolgens het water erbij tot de wortelen net onder staan. De rest van het water houd je apart.
Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Laat de soep rustig pruttelen tot de wortelen gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
Schenk vervolgens de sinaasappelsap door de soep. Roer goed door en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Je kunt wanneer je de soep te dik vind deze verdunnen met het restant van het water.
Schep de soep in kommen en garneer met de kokoscuisine, de sinaasappelrasp en de bieslook. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snipper de ui en schrap/schil de wortelen en snijd deze in plakjes.
Boen de sinaasappels goed schoon. Rasp de sinaasappels en pers ze vervolgens uit. Houd het sap en de rasp apart.
Verhit de kokosolie in een soeppan en bak hierin de ui glazig.
Doe de wortelen erbij en bak al omscheppend een minuutje of 2 mee.
Verkruimel het kruidenblokje over de wortelen en schenk de kokosmelk erbij. Schenk vervolgens het water erbij tot de wortelen net onder staan. De rest van het water houd je apart.
Breng het geheel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Laat de soep rustig pruttelen tot de wortelen gaar zijn.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel.
Schenk vervolgens de sinaasappelsap door de soep. Roer goed door en breng eventueel nog op smaak met wat peper en zout. Je kunt wanneer je de soep te dik vind deze verdunnen met het restant van het water.
Schep de soep in kommen en garneer met de kokoscuisine, de sinaasappelrasp en de bieslook. Eet smakelijk!