Pompoensoep met Vadouvan
Ingrediënten
Aanwijzingen
Was de pompoen goed schoon en doe hem in een pan en schenk er kokend water op zodat de pompoen net gaat drijven en laat de pompoen zo 5 minuten staan. Draai tussendoor even op zijn kop zodat de bovenkant ook zacht kan worden. Haal na 5 minuten de pompoen uit het water en droog hem af.
Schil met de dunschiller een aantal repen schil van de pompoen. Door de dunschiller van boven naar beneden te trekken. Zorg dat je in ieder geval zo’n 8 reepjes schil hebt. Doe deze schilletjes in een bakje met 1 eetlepel olijfolie en wat peper en zout, schep om en laat even staan.
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Snipper de ui en snijd de pompoen in vieren en verwijder de pitten en draden uit het midden en snij vervolgens de pompoen in blokjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de blokjes pompoen toe bak deze al omscheppend zo’n 3 minuten. Strooi de Vadouvan over de pompoen, schep om en bak nog een minuutje mee. Voeg vervolgens het water toe en zorg dat de pompoen net onder staat. Breng de soep aan de kook en zet vervolgens de warmte bron laag zodat de soep rustig door kan koken. Kook de soep in zo’n 12 minuten gaar.
Haal de pompoenschillen uit de olie en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de pompoenschillen zo’n 5 minuten in de oven tot ze opgekruld zijn. Haal de pompoenschillen uit de oven en laat afkoelen.
Haal de soep van het vuur en pureer met de staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de soep in kommen en schep in elke kom een eetlepel Creamy ‘roomkaas’ garneer met de pompoenschillen, wat verse peper en eventueel met wat tuinkers.
Eet smakelijk!
2 comments
aankomend weekend ga ik het maken ,ben zeer verrast , waar koop ik vadouvan ?
Hey Miriam, Vadouvan kun je in de supermarkt kopen. Van Joni de Boer zijn er blikjes te koop deze staan bij de kruiden.
Groetjes, Veerle