Bereidingstijd: 20 minuten
Deze gezonde curry is lichtpittig en een beetje crunchy door de pijnboompitten die erin zitten. Daarnaast is hij lekker romig door de kokosmelk, kortom comfortfood waar je lichaam ook blij van wordt!

Snijd de uien in halve ringen en de kipfilet in blokjes. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode peper vervolgens in halve ringen.
Smelt de kokosolie en bak hierin de uien glazig. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Voeg de curry madras toe en schep even goed om. Schenk vervolgens de kokosmelk in de pan erbij. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de kipfilet zo’n 5 minuten rustig gaar sudderen.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Voeg de spinazie in delen toe aan de curry en laat slinken. Doe vervolgens de pijnboompitten en de helft van de rode peper erbij en schep goed om. Breng op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de curry over de borden en garneer met de rest van de rode peper. Serveer bij de curry wat (bloemkool-)rijst. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snijd de uien in halve ringen en de kipfilet in blokjes. Snijd de rode peper in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de rode peper vervolgens in halve ringen.
Smelt de kokosolie en bak hierin de uien glazig. Voeg de kipfilet toe en bak deze rondom bruin. Voeg de curry madras toe en schep even goed om. Schenk vervolgens de kokosmelk in de pan erbij. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat de kipfilet zo’n 5 minuten rustig gaar sudderen.
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Voeg de spinazie in delen toe aan de curry en laat slinken. Doe vervolgens de pijnboompitten en de helft van de rode peper erbij en schep goed om. Breng op smaak met wat peper en zout.
Verdeel de curry over de borden en garneer met de rest van de rode peper. Serveer bij de curry wat (bloemkool-)rijst. Eet smakelijk!