Gyros met aubergine en tomatenrijst

door Veerle Roelen
CategorieMoeilijkheidBeginnerAantal1 persoon

Bereidingstijd: 30 minuten
Wij zijn thuis dol op dit gerecht, het staat dan ook geregeld op het menu. Traditioneel wordt gyros van varkensvlees gemaakt maar in dit gerecht heb ik voor kip gekozen, net zo lekker en een stuk minder vet.

Ingrediënten:
 400 gram Kippendijen
 400 gram Konjac rijst
 250 gram Cherrytomaatjes
 15 gram Gyroskruiden
 4 el. Kokosyoghurt (Greek Style)
 2 Aubergines
 2 Rode uien
 2 el. Kokosolie of ghee
 1 el. Gevriesdroogde mediterrane kruiden
 1 el. Citroensap
 1 handje Muntblaadjes
 Peper en zout
Keukengerei:
 Grillpan of contactgrill
1

Snijd de kippendijen in blokjes en kruid deze met de gyroskruiden. Zet de kip vervolgens apart. Snijd de uien in halve ringen, de aubergines in plakjes en halveer de cherrytomaatjes.

2

Haal de konjac rijst uit de verpakking en doe deze over in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat de konjac rijst uitlekken.
Hak de muntblaadjes fijn en zet deze apart.

3

Smelt 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kip rustig rondom bruin en gaar.

4

Smelt de rest van de kokosolie in een andere koekenpan en bak hierin de uien glazig en voeg vervolgens de tomaatjes en de mediterrane kruiden toe. Bak de tomaatjes al omscheppend gaar tot het velletje een beetje los gaat laten. Voeg de konjac rijst toe aan de tomaatjes maar druk of knijp de konjac rijst voor je deze in de pan doet goed uit zodat er geen overtollig water bij zit. Warm het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.

5

Zet ondertussen de contactgrill aan of zet de grillpan op het vuur. Gril de aubergines zonder boter of olie in de grillpan tot er aan beide kanten mooie donkere strepen op staan.

6

Haal de kip en de tomatenrijst van het vuur. Roer het citroensap door de tomatenrijst.

7

Verdeel de tomatenrijst, de aubergines en de kip over de borden. Strijk de kokosyoghurt over de aubergines, draai er een beetje verse peper over en garneer met de verse munt.
Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingrediënten:
 400 gram Kippendijen
 400 gram Konjac rijst
 250 gram Cherrytomaatjes
 15 gram Gyroskruiden
 4 el. Kokosyoghurt (Greek Style)
 2 Aubergines
 2 Rode uien
 2 el. Kokosolie of ghee
 1 el. Gevriesdroogde mediterrane kruiden
 1 el. Citroensap
 1 handje Muntblaadjes
 Peper en zout
Keukengerei:
 Grillpan of contactgrill

Aanwijzingen

1

Snijd de kippendijen in blokjes en kruid deze met de gyroskruiden. Zet de kip vervolgens apart. Snijd de uien in halve ringen, de aubergines in plakjes en halveer de cherrytomaatjes.

2

Haal de konjac rijst uit de verpakking en doe deze over in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat de konjac rijst uitlekken.
Hak de muntblaadjes fijn en zet deze apart.

3

Smelt 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kip rustig rondom bruin en gaar.

4

Smelt de rest van de kokosolie in een andere koekenpan en bak hierin de uien glazig en voeg vervolgens de tomaatjes en de mediterrane kruiden toe. Bak de tomaatjes al omscheppend gaar tot het velletje een beetje los gaat laten. Voeg de konjac rijst toe aan de tomaatjes maar druk of knijp de konjac rijst voor je deze in de pan doet goed uit zodat er geen overtollig water bij zit. Warm het geheel goed door en breng op smaak met peper en zout.

5

Zet ondertussen de contactgrill aan of zet de grillpan op het vuur. Gril de aubergines zonder boter of olie in de grillpan tot er aan beide kanten mooie donkere strepen op staan.

6

Haal de kip en de tomatenrijst van het vuur. Roer het citroensap door de tomatenrijst.

7

Verdeel de tomatenrijst, de aubergines en de kip over de borden. Strijk de kokosyoghurt over de aubergines, draai er een beetje verse peper over en garneer met de verse munt.
Eet smakelijk!

Gyros met aubergine en tomatenrijst

Laat hier een bericht achter