Gezondere Blauwe Bessen Muffins

door Veerle Roelen
Categorie, , MoeilijkheidBeginner

Bereidingstijd: 35 minuten
Blauwe Bessen Muffins of Blueberry Muffins iedereen kent ze wel. Heerlijk zijn ze, door het bakken springen de blauwe bessen open waardoor de smaak goed tot zijn recht komt. Deze muffins zijn geheel gluten- en lactosevrij omdat ze zijn gemaakt van een combinatie met amandelmeel en kokosolie, dat is dus een stuk gezonder snoepen!

 

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de muffinvormpjes in de bakvorm.

2

Doe de amandelmeel, de bakingsoda, de kaneel en een snufje zout in de keukenmachine en schep even door elkaar met een lepel.

3

Smelt de kokosolie in een pannetje. Let op dat het niet te heet wordt de kokosolie hoeft enkel vloeibaar te zijn. Voeg vervolgens de kokosolie, de eieren, de honing en het vanille-extract bij het amandelmeel. Laat de keukenmachine draaien tot je een mooi egaal beslag hebt.

4

Heb je verse blauwe bessen was en droog deze dan goed en schep ze voorzichtig door het beslag. Gebruik je blauwe bessen uit de diepvries zorg dan dat ze ontdooid zijn en giet het overtollige sap weg en dep een beetje droog met wat keukenrol. Schep de blauwe bessen voorzichtig door het beslag met een lepel.

5

Vul de muffinvormpjes met het beslag en plaats de bakvorm in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten of tot de muffins gaar zijn.

6

Laat de muffins minimaal 10 minuten afkoelen voor je ze gaat eten. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de muffinvormpjes in de bakvorm.

2

Doe de amandelmeel, de bakingsoda, de kaneel en een snufje zout in de keukenmachine en schep even door elkaar met een lepel.

3

Smelt de kokosolie in een pannetje. Let op dat het niet te heet wordt de kokosolie hoeft enkel vloeibaar te zijn. Voeg vervolgens de kokosolie, de eieren, de honing en het vanille-extract bij het amandelmeel. Laat de keukenmachine draaien tot je een mooi egaal beslag hebt.

4

Heb je verse blauwe bessen was en droog deze dan goed en schep ze voorzichtig door het beslag. Gebruik je blauwe bessen uit de diepvries zorg dan dat ze ontdooid zijn en giet het overtollige sap weg en dep een beetje droog met wat keukenrol. Schep de blauwe bessen voorzichtig door het beslag met een lepel.

5

Vul de muffinvormpjes met het beslag en plaats de bakvorm in het midden van de oven gedurende ongeveer 20 minuten of tot de muffins gaar zijn.

6

Laat de muffins minimaal 10 minuten afkoelen voor je ze gaat eten. Eet smakelijk!

Gezondere Blauwe Bessen Muffins

Laat hier een bericht achter