Courgetti met Gerookte Kip en Geitenbrie

door Veerle Roelen
CategorieMoeilijkheidBeginner

Bereidingstijd: 20 minuten
Dit recept is echt super makkelijk en erg smaakvol en het staat in maar 20 minuten op tafel! Op de een of andere manier maak ik altijd te weinig van dit gerecht want hier thuis worden ze graag een tweede keer opgeschept als ik dit maak. Courgetti klinkt misschien een beetje exotisch maar het is gewoon courgette waarvan we sliertjes hebben gemaakt. Het groente alternatief voor spaghetti.

Aantal1 persoon
Bereidingstijd20 minuten
1

Snijd de ui in halve of kwart ringen en de gerookte kipfilets in dunne plakjes of blokjes. Snijd de courgettes met behulp van een spiraalsnijder in mooie slierten. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de geitenkaas in blokjes.

2

Smelt 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak hierin de uien glazig. Voeg vervolgens de cherry tomaatjes toe en bak nog zo’n 5 minuten zachtjes mee tot de tomaatjes zacht en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit in een andere koekenpan de rest van de kokosolie en bak hierin al omscheppend zo’n 2 minuten de courgetti. Draai vervolgens het vuur uit en voeg de kipfilet en de tomaatjes toe en schep even om.

4

Voeg als aller laatste de geitenbrie toe en schep het geheel goed door. Verdeel de courgetti over de borden en garneer met de basilicum en wat vers gemalen peper. Wil je het geheel nog extra knapperig hebben voeg dan nog een handje geroosterde pijnboompitten toe. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Aanwijzingen

1

Snijd de ui in halve of kwart ringen en de gerookte kipfilets in dunne plakjes of blokjes. Snijd de courgettes met behulp van een spiraalsnijder in mooie slierten. Halveer de cherry tomaatjes en snijd de geitenkaas in blokjes.

2

Smelt 1 eetlepel kokosolie in een koekenpan en bak hierin de uien glazig. Voeg vervolgens de cherry tomaatjes toe en bak nog zo’n 5 minuten zachtjes mee tot de tomaatjes zacht en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.

3

Verhit in een andere koekenpan de rest van de kokosolie en bak hierin al omscheppend zo’n 2 minuten de courgetti. Draai vervolgens het vuur uit en voeg de kipfilet en de tomaatjes toe en schep even om.

4

Voeg als aller laatste de geitenbrie toe en schep het geheel goed door. Verdeel de courgetti over de borden en garneer met de basilicum en wat vers gemalen peper. Wil je het geheel nog extra knapperig hebben voeg dan nog een handje geroosterde pijnboompitten toe. Eet smakelijk!

Courgetti met Gerookte Kip en Geitenbrie

Laat hier een bericht achter