Chocolade Bananenbrood

door Veerle Roelen
Categorie, MoeilijkheidBeginner

Bereidingstijd: 10 + 45 minuten
Ik wilde dit recept eigenlijk ‘Heel erg Chocolade Bananenbrood’ noemen maar dat is wellicht een beetje een lange titel. Hij smaakt in ieder geval heel erg chocolade door de cacao en de stukjes pure chocolade die erin zitten. Serveer hem gerust eens bij de koffie, zeker te weten dat je gasten enthousiast zijn!

Aantal1 persoon
Bereidingstijd55 minuten
1

Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.

2

Schil de bananen en snijd deze ik grove stukken. Doe de bananen samen met de eieren en de kokosolie in de keukenmachine en maal tot een glad geheel. Let op dat de kokosolie niet te warm is als je deze erbij doet, hij moet enkel gesmolten zijn.

3

Voeg de kokosmeel, arrowroot, cacao en het bakzout toe en maal tot een egaal beslag.

4

Hak de pure chocolade in stukjes en schep deze met een spatel door het beslag. Schep het beslag vervolgens in het cakeblik en strijk de bovenkant enigszins glad met behulp van de spatel.

5

Bak het bananenbrood in het midden van de oven in zo’n 45 minuten gaar. Laat het bananenbrood voor je deze gaat eten minimaal 30 minuten afkoelen.

Ingrediënten

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 175°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.

2

Schil de bananen en snijd deze ik grove stukken. Doe de bananen samen met de eieren en de kokosolie in de keukenmachine en maal tot een glad geheel. Let op dat de kokosolie niet te warm is als je deze erbij doet, hij moet enkel gesmolten zijn.

3

Voeg de kokosmeel, arrowroot, cacao en het bakzout toe en maal tot een egaal beslag.

4

Hak de pure chocolade in stukjes en schep deze met een spatel door het beslag. Schep het beslag vervolgens in het cakeblik en strijk de bovenkant enigszins glad met behulp van de spatel.

5

Bak het bananenbrood in het midden van de oven in zo’n 45 minuten gaar. Laat het bananenbrood voor je deze gaat eten minimaal 30 minuten afkoelen.

Chocolade Bananenbrood

Laat hier een bericht achter