Bereidingstijd: 30 minuten
Frittata’s zijn ideaal om restjes groenten in te verwerken. Eigenlijk is het niets anders dan een soort quiche zonder bodem, je kan er eindeloos mee variëren. Deze variant is erg lekker en goed voor de hartige trek!

Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Bedek de bodem van de schaal met ongeveer de helft van het ontbijtspek.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en verdeel deze over het ontbijtspek.
Verdeel de kalamata olijven over de schaal.
Snijd de rest van het ontbijtspek in reepjes en verdeel over de broccoli en de olijven.
Klop de eieren met wat peper en zout los in een kom en schenk dit over de broccoli, olijven en spek in de ovenschaal.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de frittata zo’n 25 minuten tot het mengsel helemaal gestold is.
Je kan de frittata warm eten maar koud is hij ook heerlijk met een beetje frisse salade erbij. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Verwarm de oven voor op 200˚C en bekleed een ovenschaal met bakpapier.
Bedek de bodem van de schaal met ongeveer de helft van het ontbijtspek.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en verdeel deze over het ontbijtspek.
Verdeel de kalamata olijven over de schaal.
Snijd de rest van het ontbijtspek in reepjes en verdeel over de broccoli en de olijven.
Klop de eieren met wat peper en zout los in een kom en schenk dit over de broccoli, olijven en spek in de ovenschaal.
Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de frittata zo’n 25 minuten tot het mengsel helemaal gestold is.
Je kan de frittata warm eten maar koud is hij ook heerlijk met een beetje frisse salade erbij. Eet smakelijk!