Bereidingstijd: 25 minuten
Mosterdsoep met spekjes is een echte klassieker maar met de boter, bloem en room die er normaal in worden gebruikt is het een vrij machtige soep. Deze bloemkool mosterdsoep is ook lekker romig maar wel een stuk gezonder dan de klassieke variant en je krijgt meteen een extra portie groente binnen!

Snipper de uien en snijd de knoflook in plakjes. Maak de bloemkolen schoon door de bladeren te verwijderen en door het onderste stuk van de steel te snijden. Spoel de bloemkolen goed schoon onder koud stromend water. Snijd de bloemkolen in grove stukken.
Doe de bloemkool, de uien en de knoflook in een soeppan. Verkruimel de kruidenblokjes erover en voeg water toe tot de bloemkool net onder staat. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens de soep zachtjes gedurende zo’n 8 tot 10 minuten pruttelen tot de bloemkool gaar is.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekjes krokant. Haal de spekjes uit de pan en laat deze vervolgens uitlekken op wat keukenpapier.
Haal de bloemkool als deze gaar is van het vuur en voeg vervolgens de mosterd toe (eventueel meer of minder naar smaak). Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel. Roer de spekjes door de soep. Houd eventueel wat spekjes achter voor de garnering. Breng de soep op smaak met wat peper en zout.
Schep de soep in kommen en garneer met de peterselie en de achtergehouden spekjes. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Aanwijzingen
Snipper de uien en snijd de knoflook in plakjes. Maak de bloemkolen schoon door de bladeren te verwijderen en door het onderste stuk van de steel te snijden. Spoel de bloemkolen goed schoon onder koud stromend water. Snijd de bloemkolen in grove stukken.
Doe de bloemkool, de uien en de knoflook in een soeppan. Verkruimel de kruidenblokjes erover en voeg water toe tot de bloemkool net onder staat. Breng het geheel aan de kook en laat vervolgens de soep zachtjes gedurende zo’n 8 tot 10 minuten pruttelen tot de bloemkool gaar is.
Bak ondertussen in een droge koekenpan de spekjes krokant. Haal de spekjes uit de pan en laat deze vervolgens uitlekken op wat keukenpapier.
Haal de bloemkool als deze gaar is van het vuur en voeg vervolgens de mosterd toe (eventueel meer of minder naar smaak). Pureer de soep met de staafmixer tot een glad geheel. Roer de spekjes door de soep. Houd eventueel wat spekjes achter voor de garnering. Breng de soep op smaak met wat peper en zout.
Schep de soep in kommen en garneer met de peterselie en de achtergehouden spekjes. Eet smakelijk!