Aubergine Lasagne

door Veerle Roelen
CategorieMoeilijkheidBeginner

Bereidingstijd: 45 minuten
Dit recept is ondertussen een klassieker bij mij in de keuken. Je bent even bezig maar dan heb je ook wat. Het is echt comfort food! Ik maak dit recept altijd voor 6 personen zodat we hier twee keer van kunnen eten, wel zo makkelijk op een drukke dag.

Aantal1 persoon
Bereidingstijd45 minuten
1

Verwarm de oven voor op 180˚C en vet de ovenschaal in met een beetje olie.

2

Snipper de uien en pel de knoflook. Snijd de paprika’s en wortel in blokjes. Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken op keukenpapier. En dep met wat keukenpapier eventueel nog wat extra olie op. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.

3

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van zo’n 4 millimeter dik, je haalt ongeveer 8 plakken uit een aubergine.

4

Verwarm de contactgrill / grillpan zonder olie. Grill alle plakken aubergines aan beide kanten een paar minuten tot deze wat geslonken zijn en tot er mooie donkere strepen op staan. Zet de aubergines apart.

5

Verhit 1 el. kokosolie / olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens het gehakt toe en pers hier de knoflook overheen. Kruid meteen met de Italiaanse kruiden, de paprikapoeder en het peper en zout. Bak het gehakt rul.

6

Voeg vervolgens de zoete puntpaprika en de wortel toe en bak zo’n 3 minuten al omscheppend mee.

7

Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten en de gezeefde tomaten toe en schep om en laat een paar minuten pruttelen.

8

Neem vervolgens de ovenschaal en leg onderin een paar plakken aubergine tot de bodem bedekt is. Schep hier de helft van het gehaktmengsel en verdeel mooi egaal over de aubergines. Verdeel hier weer een laag aubergines over. Verdeel de rest van het gehaktmengsel over de aubergines en eindig met een laag aubergines.

9

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet zo’n 12 minuten in de oven.

10

Haal het aluminiumfolie vervolgens van de schaal af. Bestrijk de aubergines met het restant van de olie en plaats nog zo’n 3 minuten onder de grill voor een krokant bovenlaagje.

11

Garneer de aubergine lasagne met wat verse basilicum. Serveer er eventueel een frisse groene salade bij.
Buon Appetito!

Ingrediënten

Aanwijzingen

1

Verwarm de oven voor op 180˚C en vet de ovenschaal in met een beetje olie.

2

Snipper de uien en pel de knoflook. Snijd de paprika’s en wortel in blokjes. Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken op keukenpapier. En dep met wat keukenpapier eventueel nog wat extra olie op. Snijd de zongedroogde tomaatjes fijn.

3

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van zo’n 4 millimeter dik, je haalt ongeveer 8 plakken uit een aubergine.

4

Verwarm de contactgrill / grillpan zonder olie. Grill alle plakken aubergines aan beide kanten een paar minuten tot deze wat geslonken zijn en tot er mooie donkere strepen op staan. Zet de aubergines apart.

5

Verhit 1 el. kokosolie / olijfolie in een braadpan en bak hierin de uien tot ze glazig zijn. Voeg vervolgens het gehakt toe en pers hier de knoflook overheen. Kruid meteen met de Italiaanse kruiden, de paprikapoeder en het peper en zout. Bak het gehakt rul.

6

Voeg vervolgens de zoete puntpaprika en de wortel toe en bak zo’n 3 minuten al omscheppend mee.

7

Voeg vervolgens de zongedroogde tomaten en de gezeefde tomaten toe en schep om en laat een paar minuten pruttelen.

8

Neem vervolgens de ovenschaal en leg onderin een paar plakken aubergine tot de bodem bedekt is. Schep hier de helft van het gehaktmengsel en verdeel mooi egaal over de aubergines. Verdeel hier weer een laag aubergines over. Verdeel de rest van het gehaktmengsel over de aubergines en eindig met een laag aubergines.

9

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet zo’n 12 minuten in de oven.

10

Haal het aluminiumfolie vervolgens van de schaal af. Bestrijk de aubergines met het restant van de olie en plaats nog zo’n 3 minuten onder de grill voor een krokant bovenlaagje.

11

Garneer de aubergine lasagne met wat verse basilicum. Serveer er eventueel een frisse groene salade bij.
Buon Appetito!

Aubergine Lasagne

2 comments

Karin 16 maart 2021 - 13:45

Dit ziet er echt heerlijk uit Veerle! Ik ga hem op de planning zetten voor volgende week

Reply
Veerle 16 maart 2021 - 15:00

Dank je wel Karin en smakelijk alvast!

Reply

Laat hier een bericht achter