Bereidingstijd: 35 minuten
De receptnaam doet het niet echt vermoeden maar dit is toch echt een gezond bakrecept!
De muffins zijn op basis van havermout en banaan en zijn helemaal gluten-, lactose- en suikervrij! Ze zijn heerlijk als tussendoortje maar je kan ze met een gerust hart ook als ontbijt opsnoepen.

Wel de rozijnen in lauw water, ze moeten zo’n 5 minuten wellen dus doe dit als eerste. Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de muffinvormpjes in de bakvorm.
Doe de havermout, de bakpoeder en de kaneel in de blender en roer even door elkaar. Pel de bananen en snijd deze in grove stukken. Doe de bananen samen met de amandelmelk en de eieren in de blender bij de havermout. Laat de blender draaien tot je een mooi vloeibaar beslag hebt.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine blokjes. Je kan eventueel nog wat dunne partjes appel achterhouden om je muffins mee te versieren. Giet de rozijnen af en dep ze droog.
Schep de appel en de rozijnen met een lepel door het beslag.
Vul de muffinvormpjes met het beslag. Versier eventueel de muffins met de achtergehouden partjes appel. Bak de muffins in 30 minuten gaar.
Ingrediënten
Aanwijzingen
Wel de rozijnen in lauw water, ze moeten zo’n 5 minuten wellen dus doe dit als eerste. Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de muffinvormpjes in de bakvorm.
Doe de havermout, de bakpoeder en de kaneel in de blender en roer even door elkaar. Pel de bananen en snijd deze in grove stukken. Doe de bananen samen met de amandelmelk en de eieren in de blender bij de havermout. Laat de blender draaien tot je een mooi vloeibaar beslag hebt.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd de appels in kleine blokjes. Je kan eventueel nog wat dunne partjes appel achterhouden om je muffins mee te versieren. Giet de rozijnen af en dep ze droog.
Schep de appel en de rozijnen met een lepel door het beslag.
Vul de muffinvormpjes met het beslag. Versier eventueel de muffins met de achtergehouden partjes appel. Bak de muffins in 30 minuten gaar.